VENTILATIONSANLÆG MED VARMEGENVINDING SPARER ENERGI

 

Der spares hvert år tusindvis af kroner ved hjælp af ventilationsanlæg med varmegenvinding. Og det er selvfølgelig godt for pengepungen – men det er også godt for miljøet.

Der findes mange virksomheder og offentlige institutioner, der benytter ventilationsanlæg med varmegenvinding. Og det er godt for virksomhedernes og institutionernes varmeregning – og dermed også for miljøet. Et ventilationsanlæg med varmegenvinding bruger nemlig energien fra den luft, der suges ud, til at opvarme den friske luft, der blæses ind.

Derfor skal man ikke bruge ekstra energi på at opvarme den friske luft til rumtemperaturen. Det betyder, at rumtemperaturen forbliver stabil, selvom der hele tiden pumpes ny luft ind i lokalet. På den måde adskiller ventilationsanlæg med varmegenvinding sig på afgørende punkter fra den gammeldags form for udluftning, hvor man lader vinduer og døre stå åbne. Her forsvinder den varme forurenede luft nemlig ud i det blå, mens frisk, kølig luft kommer ind. Og det er godt for indeklimaet, men bestemt ikke for varmeregningen.

Derfor udmærker ventilationsanlæg med varmegenvinding sig ved at levere samme friske luft – bare uden medfølgende temperatursvingninger.

Så godt som alle bygninger og produktionshaller kan have glæde af et ventilationsanlæg med varmegenvinding. Sådan et ventilationsanlæg kan nemlig skabe et bedre indeklima uanset om man benytter el-varme, oliefyr, gasfyr, fjernvarme, biobrændsel eller fast brændsel som varmekilde.

Har du brug for rådgivning? Ring til os på 86 99 14 88 eller skriv til os her.

Interesseret i at vide mere?

Er du interesseret i at få et uforpligtende tilbud eller har du spørgsmål, så tøv ikke med at kontakte os!