HVAD ER MEKANISK VENTILATION?

 
Mekanisk ventilation er ventilering eller udluftning af et rum eller en bygning ved hjælp af en eldrevet ventilator. Ventilationsanlægget suger “forurenet” luft ud og blæser frisk luft ind.

De fleste mennesker kender princippet bag mekanisk ventilation fra deres hverdag. For eksempel er en emhætte et godt eksempel på mekanisk ventilation – her nøjes ventilationsanlægget dog med at suge den forurenede luft ud af lokalet, hvor de mere avancerede ventilationsanlæg både suger forurenet luft ud indefra og blæser frisk luft ind udefra.

Mekanisk ventilation er på mange måder en betydeligt mere effektiv metode end almindelig udluftning, når man vil have frisk luft inden døre. Og så er metoden samtidig miljøvenlig, fordi mange moderne ventilationsanlæg genanvender varmen fra den forurenede luft til at opvarme den friske luft, der hentes ind udefra, så temperaturen i rummet ikke daler drastisk, blot fordi luften skiftes ud.

På den måde kan man opretholde et godt og behageligt indeklima, uden det går ud over varmeregningen.

Mekanisk ventilation benyttes primært i rum, hvor der færdes mange mennesker. Det kan for eksempel være i en skole eller en børnehave, men også produktionsvirksomheder benytter metoden til at sikre deres medarbejdere frisk luft gennem hele arbejdsdagen.

Når en bygning, en hal eller en institution er udstyret med et mekanisk ventilationsanlæg, vil de mennesker, der opholder sig i lokalerne opleve, at luften altid er frisk, tør og behagelig og de undgår typiske gener ved forurenet luft som træthed og pludselig opstået hovedpine.

Ring til os for rådgivning og uforpligtende snak eller udfyld kontaktformularen her.